We zetten sterk in op transparantie en kwaliteitsvolle producten. Kijk hieronder voor meer informatie over onze leveranciers.
Volle Grond is uitgegroeid tot een heuse stadslandbouwcoöperatie met een groeiend team. Ze zorgen mee voor een lokaal verankerd en biologisch voedselweb in de stad. Ze dragen bij aan de korte keten door boeren en burgers met elkaar te verbinden. Zes biologische boeren aan de rand van de stad en een dertigtal Antwerpse horecazaken vinden elkaar vlot online via hun eigen B2B platform. Maar ook buurtbewoners hebben toegang tot lokale biologische voeding door een wekelijkse boerenmarkt op PAKT, recht van t veld naar het bord.
Ze hebben directe positieve impact op de buurt door de community van dakboeren samen te brengen en de biodiversiteit in de stad te vergroten. Daarnaast vinden jaarlijks meer dan 2000 bezoekers de weg naar de dakboerderij. Ze maken particulieren, bedrijven, scholen en verenigingen warm voor stadslandbouw door te enthousiasmeren en te inspireren tijdens hun publieksactiviteiten. Door hun jarenlange opgebouwde ervaring en expertise hebben ze hun met Volle Grond ontwikkeld tot een multidisciplinair team van experten en adviseurs voor startende stadslandbouwprojecten. Zo creëren ze duurzame maatschappelijke impact: in eigen buurt en stad, maar ook daarbuiten.
122 jaar traditie vermengd met een 21ste-eeuwse visie. Vieux Nouveau is de vernieuwende kijk op het eeuwenoude ambacht van het distilleren van sterke dranken van de familie Van Rillaer. Een familietraditie die opnieuw werd aangewakkerd door Kenneth en Tom. Een duo dat alle grandeur van het charmante Antwerpse verleden in zich draagt en tegelijk in dialoog gaat met het heden en het tijdloze premiumniveau van de categorie.
Vier generaties lang, draaide de stokerij op volle toeren, totdat ze in 2017 tijdelijk stil kwam te liggen. Om het verhaal van Felix Van Rillaer op een gepaste manier verder te zetten, hebben het duo Kenneth en Tom de tijd genomen om onze batterijen op te laden. Zo beginnen ze samen, met alle respect voor het metier en de huidige markt, aan een nieuwe passage in deze vertelling.
Ambachtelijke focaccia’s, lekker en vernieuwend voor een aperitief of snelle hap op tafel! Als kers op de taart doen we catering met een funky twist, met of zonder bediening. Baksel bakt wekelijks een verse lading heerlijk belegde focaccia’s volgens het seizoen en met een hart voor de boeren. Onze focaccia’s hoeven enkel nog afgebakken te worden in de oven, and you’re ready to serve!
Hiernaast bieden ze ook catering aan. hun catering is ready to serve and easy to love. Dankzij het sharing concept is genieten en gezelligheid gegarandeerd. Met hun gebruiksvriendelijke handleiding kan jij vooral voluit genieten met je gasten in plaats van altijd in die keuken te hoeven staan. Feestjes geven of events organiseren is nog nooit zo leuk geweest!
Reeds 70 jaar is Gritje Kokx een begrip voor elke Merksemnaar. Vanaf heden zijn zij de derde generatie die dit begrip vorm mogen geven. Dat bij Gritje Kokx dagelijks met passie en liefde ijs gedraaid wordt, zal niemand verbazen. Sinds het begin levert Gritje Kokx kwaliteitsvol ijs. De keuze voor hun nauwkeurig geselecteerde grondstoffen ligt vooral aan de basis van deze kwaliteit.
De melk komt rechtstreeks van bij de boer, de vanille wordt persoonlijk geselecteerd, dit geldt ook voor de chocolade en de noten die ze in hun lekkere smaken verwerken. Om nog maar te zwijgen van het diverse fruit. Voor deze kwaliteitscontrole heeft zaakvoerder Kurt doorheen de jaren een zeer verfijnde neus ontwikkeld. Omdat ze graag zo lang mogelijk ijs willen leveren aan de wereld, moeten ze er ook zorg voor dragen. Daarom streven ze ernaar om enkel ecologisch verantwoorde materialen te gebruiken voor zowel de productie als in de zaak.
Familiebedrijf sinds 1947 met een thuisbasis in Gierle. Ze leveren zowel groenten, fruit als vlees dagelijks vers.
Horeca Meat Service (HMS) is opgericht in 2010, maar de zaakvoerder kan reeds terugblikken op een 25-jarige carrière in de vleesgroothandel. Vanuit het bedrijf in Wijnegem beleverde Horeca Meat Service restaurants, traiteurs en grootkeukens in de provincies Antwerpen en Limburg.
In 2019 verhuisde HMS naar Herenthout en nam het klantenbestand van het in 2004 opgerichte OK Foods over. Hierdoor werd HMS ook huisleverancier van Agora Culinair. Door deze fysieke uitbreiding werd de capaciteit sterk uitgebreid: een ruimer aanbod waarbij maatwerk en snelheid nog steeds centraal staan.
Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. Hun eerste brouwsels werden ontwikkeld in de keuken van Kristofs moeder.
Het eerste bier van de brouwerij was een blond bier dat ze de naam Musketier gaven.
Deze naam bleek echter al geregistreerd waardoor een nieuwe naam gezocht werd. Toen zag Troubadour Blond in 1999 het licht.
Het bier werd gesmaakt door de bierliefhebber en stap voor stap werd de omschakeling gemaakt van hobby naar bedrijf.